Używamy cookies m.in. w celach zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z naszej strony (zapamiętywanie preferencji i ustawień na naszych stronach, zbieranie anonimowych danych dla celów statystycznych). Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.

W naszej placówce dziecko ma możliwość spożywania własnych, przygotowanych przez rodziców posiłków lub może skorzystać z oferty firmy cateringowej.

do wyboru mamy :

 

 posiłki zwykłe

 

I wariant  - dwudaniowy obiad z kompotem i podwieczorkiem w cenie 9 zł 

II wariant - całodzienne wyżywienie w cenie 11 zl

 

posiłki bezglutenowe 

 

I wariant  - dwudaniowy obiad z kompotem i podwieczorkiem w cenie 11 zł 

II wariant - całodzienne wyżywienie w cenie 13 zl

 

posiłki wegetariańskie

I wariant  - dwudaniowy obiad z kompotem i podwieczorkiem w cenie 11 zł 

II wariant - całodzienne wyżywienie w cenie 13 zl

 

 

 

Napoje są wliczone w czesne i nie nalicza się w tym przypadku dodatkowej opłaty, nawet jeżeli dziecko przyniesie własną kanapkę to może skorzystać z dostępnych napojów bez ograniczeń.

 

Rodzic może dokonać zmiany pomiędzy zamawianymi wariantami posiłków w trakcie roku szkolnego.

  

GODZINY POSIŁKÓW:

 

ŚNIADANIE: 8.30 - 9.00 

OBIAD: 12.30 - 13.00 

PODWIECZOREK: 15.10 – 15.30

 

 

 

  

 Jadłospis ZWYKŁY

             

    TYDZIEŃ 1 JADŁOSPIS 28.10-31.10.2019r

 

 

I śniadania

Przekąska

Obiad

Podwieczorek

Pon

Wek ,Chleb ziarnisty(3)

Masło(2), ogórek zielony, Wędlina,

herbata niskosłodzona owocowa

Gruszka

Zupa pomidorowa z warzywami(2,3)

Filet panierowany z ziemniakami i surówką(1,2,3)

Kompot

Drożdżówka z jabłkiem(1,2,3)

Wt

Wek , Chałka (3),masło(2) , serek almette(2), sałata, rzodkiewka herbata,

Banan

Zupa kalafiorowa(2,3)

Pieczeń rzymska z ryżem i buraczkami(1,2,3)

Kompot 200ml

Jabłko prażone

Śr

Wek ,chleb ziarnisty(3), masło 83%(2), wędlina ,pomidor ze szczypiorkiem, kawa

herbata owocowa

Jabłko

Krupnik rycerski(2,3)

Udzik z kurczaka z ziemniakami pieczonymi i surówką(2,3)

Kompot 200ml

Galaretka z owocami

Czw

ŚNIADANIE ZDROWE I KOLOROWE: pomidor, ogórek zielony, sałata zielona, rzodkiewka, twarożek lub jogurt naturalny(2), miód, szczypiorek, papryka, wek, chleb pszenny(3)

Sok ze świeżych owoców

Krem z  brokuł  z grzankami(2,3)

Pierogi z mięsem okraszone cebulą (3)

Kompot 200ml

Flipsy i maślanka owocowa(2)

Życzymy smacznego !

 

WYSTĘPUJĄCE GRUPY ALERGENÓW;

Nr 1 – JAJ Nr 2 – MLEKO Nr 3 – ZIARNA ZBÓŻ ZAWIERAJĄCE GLUTEN

 Nr 4 – ORZESZKI ZIEMNE Nr 5 – ORZESZKI DRZEW ORZECHOWYCH

Nr 6 – SELER Nr 7 – GORCZYCA Nr 8 – SEZAM Nr 9 – SOJA Nr 10 – ŁUBIN

Nr 11 – SKORUPIAKI I MIĘCZAKI Nr 12 – RYBY Nr 13 - DWUTLENEK SIARKI ORAZ SIARCZANY

 

Wędliny mogą zawierać seler, gorczyce, ziarna sezamu według oświadczenia producenta

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy,  mogą zawierać alergen;glutenu glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy

 

TYDZIEŃ  04.11-08.11.2019

 

I śniadania

Przekąska

Obiad

Podwieczorek

Pon

Wek ,Chałka(3) ,Masło(2),

Twarożek ze szczypiorkiem(2)

dżem truskawkowy, herbata owocowa, mleko

Pomarańcza

Rosół z makaronem(3)

Nuggetsy z kurczaka z ziemniakami i surówką (1,2,3)

Kompot

Rogalik maślany(1,2,3)

Wt

Wek , Chleb ziarnisty(3), Masło(2), pasztecik drobiowy(3)

pomidor ze szczypiorkiem

herbata niskosłodzona

 

Banan

Krem z soczewicy z grzankami(2,3)

Ryż z jabłkami prażonymi(2)

Kompot

Muffinka(1,3)

Śr

Wek, chleb ziarnisty(3), masło(2)

pasta z tuńczyka(1), ogórek zielony

herbata owocowa, kawa zbożowa

Jabłko

Zupa ogórkowa (2,3)

Karminadle z ziemniakami i buraczkami (2,6), Kompot

Rogalik drożdżowy(1,2,3)

Czw

ŚNIADANIE ZDROWE I KOLOROWE: pomidor, ogórek zielony, sałata zielona, rzodkiewka, twarożek lub  jogurt naturalny(2), miód, szczypiorek, jajko(1), papryka, wek, chleb pszenny(3)

Sok ze świeżych owoców

Zupa meksykańska(2,3)

Makaron z kurczakiem i brokułem w sosie śmietanowym(1,2,3) Kompot

Galaretka z owocami

Pt

Wek ,Chleb ziarnisty(3) , Masło(2), ogórek zielony, rzodkiewka , wędlina , herbata owocowa

Mandarynka

Barszcz zabielany(2,3)

Kotlety ziemniaczane w sosie pieczarkowym z surówką (1,2,3)

Kompot

Drożdżówka(1,2,3)

Życzymy smacznego !

 

WYSTĘPUJĄCE GRUPY ALERGENÓW;

Nr 1 – JAJ Nr 2 – MLEKO Nr 3 – ZIARNA ZBÓŻ ZAWIERAJĄCE GLUTEN

 Nr 4 – ORZESZKI ZIEMNE Nr 5 – ORZESZKI DRZEW ORZECHOWYCH

Nr 6 – SELER Nr 7 – GORCZYCA Nr 8 – SEZAM Nr 9 – SOJA Nr 10 – ŁUBIN

Nr 11 – SKORUPIAKI I MIĘCZAKI Nr 12 – RYBY Nr 13 - DWUTLENEK SIARKI ORAZ SIARCZANY

Wędliny mogą zawierać seler, gorczyce, ziarna sezamu według oświadczenia producentaZgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy,  mogą zawierać alergen;glutenu glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy

 

 MENU WEGETARIAŃSKIE 28.10-31.10.2019r

 

I śniadania

Przekąska

Obiad

Podwieczorek

Pon

Wek ,Chleb ziarnisty(3)

Masło(2), ogórek zielony, pomidor,

herbata niskosłodzona owocowa

Gruszka

Zupa pomidorowa z warzywami(2,3)

Kule ryżowo warzywne w sosie napoli (2,3)

Kompot

Drożdżówka z jabłkiem(1,2,3)

Wt

Wek , Chałka (3),masło(2) , serek almette(2), sałata, rzodkiewka herbata,

Banan

Zupa kalafiorowa(2,3)

Jajko sadzone z ziemniakami i mizerią (1,2)

Kompot 200ml

Jabłko prażone

Śr

Wek ,chleb ziarnisty(3), masło 83%(2), ser żółty  ,pomidor ze szczypiorkiem, kawa

herbata owocowa

Jabłko

Krupnik rycerski wege (2,3)

Cukinia faszerowana z sosem pomidorowym (2,3)

Kompot 200ml

Galaretka z owocami

Czw

ŚNIADANIE ZDROWE I KOLOROWE: pomidor, ogórek zielony, sałata zielona, rzodkiewka, twarożek lub jogurt naturalny(2), miód, szczypiorek, papryka, wek, chleb pszenny(3)

Sok ze świeżych owoców

Krem z  brokuł  z grzankami(2,3)

Kopytka z sosem owocowym (2,3)

Kompot 200ml

Flipsy i maślanka owocowa(2)

Życzymy smacznego !

 

WYSTĘPUJĄCE GRUPY ALERGENÓW;

Nr 1 – JAJ Nr 2 – MLEKO Nr 3 – ZIARNA ZBÓŻ ZAWIERAJĄCE GLUTEN

 Nr 4 – ORZESZKI ZIEMNE Nr 5 – ORZESZKI DRZEW ORZECHOWYCH

Nr 6 – SELER Nr 7 – GORCZYCA Nr 8 – SEZAM Nr 9 – SOJA Nr 10 – ŁUBIN

Nr 11 – SKORUPIAKI I MIĘCZAKI Nr 12 – RYBY Nr 13 - DWUTLENEK SIARKI ORAZ SIARCZANY

 

Wędliny mogą zawierać seler, gorczyce, ziarna sezamu według oświadczenia producenta

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy,  mogą zawierać alergen;glutenu glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy

 

04.11-08.11.2019

Śniadanie

Przekąska

Obiad

Podwieczorek

Pon

Wek ,Chałka(3) ,Masło(2),

Twarożek ze szczypiorkiem(2)

dżem truskawkowy, herbata owocowa, mleko

Pomarańcza

Bulion warzywny

Warzywa grillowane  z ziemniakami

Kompot

Rogalik maślany(1,2,3)

Wt

Wek , Chleb ziarnisty(3), Masło(2), rzodkiewka, sałata masłowa

pomidor ze szczypiorkiem

herbata niskosłodzona

 

Banan

Krem z soczewicy z grzankami(2,3)

Ryż z jabłkami prażonymi(2)

Kompot

Muffinka(1,3)

Śr

Wek, chleb ziarnisty(3), masło(2)

pasta z tuńczyka(1), ogórek zielony

herbata owocowa, kawa zbożowa

Jabłko

Zupa ogórkowa (2,3)

Ser panierowany z bukietem sałat  Kompot

Rogalik drożdżowy(1,2,3)

Czw

ŚNIADANIE ZDROWE I KOLOROWE: pomidor, ogórek zielony, sałata zielona, rzodkiewka, twarożek lub  jogurt naturalny(2), miód, szczypiorek, jajko(1), papryka, wek, chleb pszenny(3)

Sok ze świeżych owoców

Zupa jarzynowa

Makaron z brokułem w sosie śmietanowym(1,2,3) Kompot

Galaretka z owocami

Pt

Wek ,Chleb ziarnisty(3) , Masło(2), ogórek zielony, rzodkiewka , ser żółty (2) , herbata owocowa

Mandarynka

Barszcz zabielany(2,3)

Kotlety ziemniaczane w sosie pieczarkowym z surówką (1,2,3)

Kompot

Drożdżówka(1,2,3)

Życzymy smacznego !

 

WYSTĘPUJĄCE GRUPY ALERGENÓW;

Nr 1 – JAJ Nr 2 – MLEKO Nr 3 – ZIARNA ZBÓŻ ZAWIERAJĄCE GLUTEN

 Nr 4 – ORZESZKI ZIEMNE Nr 5 – ORZESZKI DRZEW ORZECHOWYCH

Nr 6 – SELER Nr 7 – GORCZYCA Nr 8 – SEZAM Nr 9 – SOJA Nr 10 – ŁUBIN

Nr 11 – SKORUPIAKI I MIĘCZAKI Nr 12 – RYBY Nr 13 - DWUTLENEK SIARKI ORAZ SIARCZANY

 

Wędliny mogą zawierać seler, gorczyce, ziarna sezamu według oświadczenia producentaZgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy,  mogą zawierać alergen;glutenu glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy

 

MENU BEZGLUTENOWE 28.10-31.10.2019r

 

I śniadania

Przekąska

Obiad

Podwieczorek

Pon

Pieczywo bezglutenowe

Masło(2), ogórek zielony, Wędlina,

herbata niskosłodzona owocowa

Gruszka

Zupa pomidorowa z warzywami(2)

Filet grillowany  z ziemniakami i surówką

Kompot

Płatki jaglane z malinami

Wt

Pieczywo bezglutenowe),masło(2) , serek almette (2), sałata, rzodkiewka herbata,

Banan

Zupa kalafiorowa(2)

Pieczeń rzymska z ryżem i buraczkami

Kompot 200ml

Jabłko prażone

Śr

Pieczywo bezglutenowe, masło 83%(2), wędlina ,pomidor ze szczypiorkiem, kawa

herbata owocowa

Jabłko

Krupnik rycerski(2)

Udzik z kurczaka z ziemniakami pieczonymi i surówką(2)

Kompot 200ml

Galaretka z owocami

Czw

ŚNIADANIE ZDROWE I KOLOROWE: pomidor, ogórek zielony, sałata zielona, rzodkiewka, twarożek lub jogurt naturalny(2), miód, szczypiorek, papryka, Pieczywo bezglutenowe

Sok ze świeżych owoców

Krem z  brokuł  z grzankami(2)

Kopytka z sosem owocowym

Kompot 200ml

Jogurt z owocami

Życzymy smacznego !

 

WYSTĘPUJĄCE GRUPY ALERGENÓW;

Nr 1 – JAJ Nr 2 – MLEKO Nr 3 – ZIARNA ZBÓŻ ZAWIERAJĄCE GLUTEN

 Nr 4 – ORZESZKI ZIEMNE Nr 5 – ORZESZKI DRZEW ORZECHOWYCH

Nr 6 – SELER Nr 7 – GORCZYCA Nr 8 – SEZAM Nr 9 – SOJA Nr 10 – ŁUBIN

Nr 11 – SKORUPIAKI I MIĘCZAKI Nr 12 – RYBY Nr 13 - DWUTLENEK SIARKI ORAZ SIARCZANY

 

Wędliny mogą zawierać seler, gorczyce, ziarna sezamu według oświadczenia producenta

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy,  mogą zawierać alergen;glutenu glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy

 

04.11-08.11.2019

Śniadanie

Przekąska

Obiad

Podwieczorek

Pon

Pieczywo bezglutenowa ,Masło(2),

Twarożek ze szczypiorkiem(2)

dżem truskawkowy, herbata owocowa, mleko sojowe lub kokosowe

Pomarańcza

Rosół z makaronem bezglutenowym

Nuggetsy z kurczaka w mące kukurydzianej z ziemniakami i surówką

Kompot

Sałatka owocowa

Wt

Pieczywo bezglutenowe, Masło(2), wędlina

pomidor ze szczypiorkiem

herbata niskosłodzona

 

Banan

Krem z soczewicy z grzankami bezglutenowymi

Ryż na mleku sojowym z jabłkami prażonym

Kompot

Ciasteczka owsiane

Śr

Pieczywo bezglutenowe, masło(2)

Sałatka z tuńczyka, ogórek zielony

herbata owocowa, kawa zbożowa bezglutenowa

Jabłko

Zupa ogórkowa

Pulpety z ziemniakami i buraczkami , Kompot

Jogurt z owocami

Czw

ŚNIADANIE ZDROWE I KOLOROWE: pomidor, ogórek zielony, sałata zielona, rzodkiewka, twarożek lub  jogurt naturalny(2), miód, szczypiorek, jajko(1), papryka, pieczywo bezglutenowe

Sok ze świeżych owoców

Zupa meksykańska

Makaron razowy z kurczakiem i brokułem , Kompot

Galaretka z owocami

Pt

Pieczywo bezglutenowe , Masło(2), ogórek zielony, rzodkiewka , wędlina , herbata owocowa

Mandarynka

Barszcz z ziemniakami

Pyzy z owocem

Kompot

Muffinki bezglutenowe

Życzymy smacznego !

 

WYSTĘPUJĄCE GRUPY ALERGENÓW;

Nr 1 – JAJ Nr 2 – MLEKO Nr 3 – ZIARNA ZBÓŻ ZAWIERAJĄCE GLUTEN

 Nr 4 – ORZESZKI ZIEMNE Nr 5 – ORZESZKI DRZEW ORZECHOWYCH

Nr 6 – SELER Nr 7 – GORCZYCA Nr 8 – SEZAM Nr 9 – SOJA Nr 10 – ŁUBIN

Nr 11 – SKORUPIAKI I MIĘCZAKI Nr 12 – RYBY Nr 13 - DWUTLENEK SIARKI ORAZ SIARCZANY

 

Wędliny mogą zawierać seler, gorczyce, ziarna sezamu według oświadczenia producentaZgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy,  mogą zawierać alergen;glutenu glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy