Używamy cookies m.in. w celach zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z naszej strony (zapamiętywanie preferencji i ustawień na naszych stronach, zbieranie anonimowych danych dla celów statystycznych). Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.

W naszej placówce dziecko ma możliwość spożywania własnych, przygotowanych przez rodziców posiłków lub może skorzystać z oferty firmy cateringowej.

do wyboru mamy :

 

 posiłki zwykłe

 

I wariant  - dwudaniowy obiad z kompotem i podwieczorkiem w cenie 9 zł 

II wariant - całodzienne wyżywienie w cenie 11 zl

 

posiłki bezglutenowe 

 

I wariant  - dwudaniowy obiad z kompotem i podwieczorkiem w cenie 11 zł 

II wariant - całodzienne wyżywienie w cenie 13 zl

 

posiłki wegetariańskie

I wariant  - dwudaniowy obiad z kompotem i podwieczorkiem w cenie 11 zł 

II wariant - całodzienne wyżywienie w cenie 13 zl

 

 

 

Napoje są wliczone w czesne i nie nalicza się w tym przypadku dodatkowej opłaty, nawet jeżeli dziecko przyniesie własną kanapkę to może skorzystać z dostępnych napojów bez ograniczeń.

 

Rodzic może dokonać zmiany pomiędzy zamawianymi wariantami posiłków w trakcie roku szkolnego.

  

GODZINY POSIŁKÓW:

 

ŚNIADANIE: 8.30 - 9.00 

OBIAD: 12.30 - 13.00 

PODWIECZOREK: 15.10 – 15.30

 

 

 

 

 

 JADŁOSPIS  Zwykły

 

 

17.02-21.02.2020

I śniadania

Przekąska

Obiad

Podwieczorek

Pn

Wek ,Chleb ziarnisty, (3)

Masło(2), wędlina wieprzowo drobiowa, ogórek zielony,  herbata niskosłodzona

Jabłko

Barszcz ukraiński (2,3)

Udziec z kurczaka z ziemniakami i surówką

Kompot

Drożdżówka (1,2,3)

Wt

chleb pszenny , chleb ziarnisty (3), masło(2), Pasta z tuńczyka(1,2),dżem owocowy   herbata

Banan

Krem cebulowy

Kotlety z kalafiora z ziemniakami i surówką (2,3)

Kompot

Mus marchewkowo gruszkowy

Śr

Wek, chałka(3) masło(2),parówki, ketchup, herbata

Mandarynka

Zupa jarzynowa (2,3)

 

Kopytka leniwe z masłem i cukrem (1,2)

Kompot

Budyń z sosem malinowym(2)

 

Czw

ŚNIADANIE ZDROWE I KOLOROWE: pomidor, ogórek zielony, sałata zielona, rzodkiewka, twarożek lub jogurt naturalny(2), szczypiorek, jajko(1), wek, chleb pszenny(3), rumianek, kawa zbożowa

Jabłko

Zupa kalafiorowa (3)

Gulasz z kaszą i ogórkiem kiszonym (2,3)

Kompot

Pączki

Pt

Bułka(3) masło(2)

Humus z zielonego groszku, ser żółty(2), herbata

Pomarańcza

 

Żurek na maślance (1,2,3)

Ryba panierowana z ziemniakami  i surówką z kiszonej kapusty (1,3,12) , Kompot

Suflet z kaszy mannej

 

Życzymy smacznego !

WYSTĘPUJĄCE GRUPY ALERGENÓW;

Nr 1 – JAJ Nr 2 – MLEKO Nr 3 – ZIARNA ZBÓŻ ZAWIERAJĄCE GLUTEN

 Nr 4 – ORZESZKI ZIEMNE Nr 5 – ORZESZKI DRZEW ORZECHOWYCH

Nr 6 – SELER Nr 7 – GORCZYCA Nr 8 – SEZAM Nr 9 – SOJA Nr 10 – ŁUBIN

Nr 11 – SKORUPIAKI I MIĘCZAKI Nr 12 – RYBY Nr 13 - DWUTLENEK SIARKI ORAZ SIARCZANY

Wędliny mogą zawierać seler, gorczyce, ziarna sezamu według oświadczenia producenta.Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy,  mogą zawierać alergen;glutenu glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy

 

 

DIETA BEZGLUTENOWA  

 

17.02-21.02.2020

I śniadania

Przekąska

Obiad

Podwieczorek

Pn

Pieczywo bezglutenowe

Masło(2), wędlina wieprzowo drobiowa, ogórek zielony,  herbata niskosłodzona

Jabłko

Barszcz ukraiński

Udziec z kurczaka z ziemniakami i surówką

Kompot

Sałatka owocowa

Wt

Pieczywo bezglutenowe

masło(2), Pasta z tuńczyka(1,2),dżem owocowy   herbata

Banan

Krem cebulowy

Kotlety z kalafiora z ziemniakami i surówką

Kompot

Mus marchewkowo gruszkowy

Śr

Pieczywo bezglutenowe

masło(2),parówki, ketchup, herbata  kawa zbożowa bezglutenowa

Mandarynka

Zupa jarzynowa

 

Kopytka z sosem owocowym

Kompot

Budyń z sosem malinowym

 

Czw

ŚNIADANIE ZDROWE I KOLOROWE: pomidor, ogórek zielony, sałata zielona, rzodkiewka, twarożek lub jogurt naturalny(2), szczypiorek, jajko(1), Pieczywo bezglutenowe,  rumianek, kawa zbożowa

Jabłko

Zupa kalafiorowa

Gulasz z kaszą i ogórkiem kiszonym

Kompot

Pączki

Pt

Pieczywo bezglutenowe

masło(2)

Humus z zielonego groszku, ser żółty(2), herbata

Pomarańcza

 

Rosół z makaronem bezglutenowym

Ryba parowana z ziemniakami  i surówką z kiszonej kapusty (12), Kompot

Ciasto

Życzymy smacznego !

WYSTĘPUJĄCE GRUPY ALERGENÓW;

Nr 1 – JAJ Nr 2 – MLEKO Nr 3 – ZIARNA ZBÓŻ ZAWIERAJĄCE GLUTEN

 Nr 4 – ORZESZKI ZIEMNE Nr 5 – ORZESZKI DRZEW ORZECHOWYCH

Nr 6 – SELER Nr 7 – GORCZYCA Nr 8 – SEZAM Nr 9 – SOJA Nr 10 – ŁUBIN

Nr 11 – SKORUPIAKI I MIĘCZAKI Nr 12 – RYBY Nr 13 - DWUTLENEK SIARKI ORAZ SIARCZANY

Wędliny mogą zawierać seler, gorczyce, ziarna sezamu według oświadczenia producenta.Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy,  mogą zawierać alergen;glutenu glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy

 

 

MENU WEGETARIAŃSKIE

 

17.02-21.02.2020

I śniadania

Przekąska

Obiad

Podwieczorek

Pn

Wek ,Chleb ziarnisty, (3)

Masło(2), ser żółty, ogórek zielony,  herbata niskosłodzona

Jabłko

Barszcz ukraiński (2,3)

Papryka faszerowana

Kompot

Drożdżówka (1,2,3)

Wt

chleb pszenny , chleb ziarnisty (3), masło(2),pomidor ze szczypiorkiem ,dżem owocowy   herbata

Gruszka

Krem cebulowy

Kotlety z kalafiora z ziemniakami i surówką (2,3)

Kompot

Koktajl truskawkowy(2)

Śr

Wek, chałka(3) masło(2),twarożek, rzodkiewka, herbata, kawa zbożowa

Mus owocowy jabłko banan

Zupa jarzynowa (2,3)

 

Kopytka leniwe z masłem i cukrem (1,2)

Kompot

Rogalik maślany(1,2,3)

 

Czw

ŚNIADANIE ZDROWE I KOLOROWE: pomidor, ogórek zielony, sałata zielona, rzodkiewka, twarożek lub jogurt naturalny(2), szczypiorek, jajko(1), wek, chleb pszenny(3), rumianek, kawa zbożowa

Mandarynka

Zupa kalafiorowa (3)

Gulasz z bakłażana  z kaszą i ogórkiem kiszonym (2,3)

Kompot

Ciasto marchewkowe (1,3)

Pt

Bułka(3) masło(2)

Humus z zielonego groszku, ser żółty(2), herbata

Winogrona

 

Żurek na maślance (1,2,3)

Ryż zapiekany z jabłkami , Kompot

Budyń z biszkoptem

 

Życzymy smacznego !

WYSTĘPUJĄCE GRUPY ALERGENÓW;

Nr 1 – JAJ Nr 2 – MLEKO Nr 3 – ZIARNA ZBÓŻ ZAWIERAJĄCE GLUTEN

 Nr 4 – ORZESZKI ZIEMNE Nr 5 – ORZESZKI DRZEW ORZECHOWYCH

Nr 6 – SELER Nr 7 – GORCZYCA Nr 8 – SEZAM Nr 9 – SOJA Nr 10 – ŁUBIN

Nr 11 – SKORUPIAKI I MIĘCZAKI Nr 12 – RYBY Nr 13 - DWUTLENEK SIARKI ORAZ SIARCZANY

Wędliny mogą zawierać seler, gorczyce, ziarna sezamu według oświadczenia producenta.Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy,  mogą zawierać alergen;glutenu glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy